неділю, 21 січня 2024 р.

Голокост-лихо століття.

Як у горлі кість, -

Голокост...

Як у серці цвях, -

Голокост...

Погост і ГОСТ -

Голокост.

Непроханий гість

Голокост...

Людьми набитий барак

Гудлак...

27 січня Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. В бібліотеці діє книжкова виставка-спогад «Голокост – лихо століття».

Основу книжкового підбору становить історична література, що стосується проблем історії єврейського народу у світі та історії євреїв України.

Весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв. В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.


          Пропонуємо всім бажаючим ознайомитися з виданнями, які експонуються на виставці, та вшанувати світлу пам’ять мільйонів безневинно убитих людей різних національностей, більшість з яких були євреї.

Це історичні видання. Вшануймо пам’ять мільйонів безневинно убитих людей різних національностей. Збережімо пам’ять про Голокост, щоб більше ніколи у світі не повторилася ця жахлива трагедія.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Сьогодні ми, нове покоління, повинні берегти пам’ять про Голокост, формувати наш світогляд в умовах  толерантності та належного ставлення до загальнолюдських цінностей, щоб більше ніколи у світі не повторилася ця жахлива трагедія в світовій історії.

(((((  Тож пам’ятаймо минуле та шануймо пам’ять усіх жертв Геноциду))))

Немає коментарів:

Дописати коментар